Pyetje te shpeshta mbi UWC-ne

Kur eshte afati per aplikim?

 • Afati per aplikim ndryshon prej viti ne vit. Per vitin 2015, UWC Komiteti Nacional i Kosoves ka vendosur qe afati per aplikim te jete data  15 Shkurt.

Si te pergatitet aplikacioni dhe ku te dergohet?

 • Aplikacioni duhet te dergohet si pdf dokument per shkak se te dhenat jane me te sigurta ne kete lloj dokumenti.
 • Faqet ku gjinden nenshkrimet mund te skanohen dhe te bashkangjiten me faqet e tjera ne pdf dokumentin e pergatitur.
 • Deftesat, certifikatat dhe mirenjohjet gjithashtu skanohen dhe bashkangjiten ne pdf dokument.
 • Fotoja juaj mund te skanohet se bashku me faqen e pare e vendosur ne katrorin e posacem per foto.
 • Pra, te gjitha dokumentet (aplikacioni, mirenjohjet, certifikatat, deftesat shkollore) vendosen ne nje PDF dokument te vetem para se te dergohen ne destinacionin e kerkuar.
 • Aplikacioni i pergatitur dergohet ne email adresen: aplikouwc@gmail.com

A ka ndonje limit per moshe?

 • Disa nga UWC shkollat kane nje limit moshe pasiqe te gjithe nxenesit jetojne se bashku ne nje kompleks ndertesash.
 • Limiti per moshe mund te ndryshojne nga shteti ne shtet. Shumica e Komiteteve Nacionale kerkojne qe studentet te jene te moshave 16 dhe 17 vjecare, por disa pranojne aplikacione nga nxenes me te ri apo me te vjeter. Komiteti Nacional i Kosoves ka vendosur qe te pranoj nxenes te shkollave te mesme te cilet me 1 shtator 2015 jane me te vjeter se 16 vjec dhe me te ri se 18 vjec.
 • Kontaktoni Komitetin Nacional te Kosoves per te verifikuar nese jeni te moshes se duhur per aplikim.

Une nuk e flas rrjedhshem gjuhen angleze, a paraqet kjo ndonje problem?

 • Jo. Mos u dekurajo per shkak te mungeses se rrjedhshmerise ne gjuhen angleze.Rrjedhshmeria ne Gjuhen angleze nuk eshte e kerkuar, megjithate mund te jete ndonje faktor qe luan rol gjate periudhes se perzgjedhjes se nxenesve. Komiteti Nacional i Kosoves e ka perkthyer aplikacionin ne gjuhen shqipe ne menyre qe te gjithe nxenesit te kene mundesi te barabarta te shprehjes.
 • 11 nga 12 UWC shkolla mbajne mesimet ne gjuhen angleze.
 • UWC Costa Rica i mbane mesimet ne gjuhen angleze dhe spanjolle. Rrjedhshmeria ne keto gjuhe nuk eshte nje parakusht.

A mund te me ndihmoni me ndonje burse per vazhdim te shkolles ne nivel me te larte (p.sh.: Univerzitet)?

 • UWC nuk ofron bursa per Universitet dhe edukim terciar.

Nga vijne fondet per shkollat UWC dhe ne cfare menyre jepen ato bursa per nxenesit e shkollave UWC?

 • Bursat e ofruara jane te siguruara ose nga shkollat UWC ose nga Komitetet Nacionale permes gjetjes se fondeve nga kompani te ndryshmlokale .
 • Donacionet  per UWC vijne nga filantropist te ndryshem, kompani private, qeveri te ndryshme dhe nxenes te diplomuar.

A mund te jem nxenes i UWC-se per vetem nje vjet apo te transferohem nga ndonje shkolle tjeter e IB-se? 

 • Jo. UWC shkolla perfshin nje eksperience dyvjecare dhe nuk ofron mundesi qe nxenesit te kryejne shkollen per nje vjet apo te transferohen nga ndonje shkolle tjeter e sistemit IB.

Une jam refugjate apo person pa shtetesi, si mund te aplikoj ne UWC?

 • Nese jeni refugjate apo person pa shtetesi atehere kontaktoni UWC international office ose kontaktoni Komitetin Nacional te Kosoves permes email adreses: kosova.nc@gmail.com

Une kam shtetesi te dyfishte. Permes cilit Komitet Nacional duhet te aplikoj?

 • Ju mund te aplikoni ne UWC vetem permes nje Komiteti Nacional, pa marre parasysh numrin e shtetesive qe posedon.
 • Se pari duhet ta kontaktoni Komitetin Nacional ne shtetin qe jeton sepse te gjitha Komitetet Nacionale kerkojne qe te te takojne personlisht gjate perzgjedhjes. Email adresa e Komitetit Nacional te Kosoves eshte: kosova.nc@gmail.com.
 • Nese Komiteti Nacional nuk mund te pranoj aplikacionin tuaj per ndonje arsye, ju lutem kontaktoni Komitetin e shtetesise tjeter, pasaporten e se ciles posedoni.
 • Nese asnjeri nga Komitetet nuk e pranon aplikacionin tuaj atehere kontaktoni UWC International Office per detaje dhe udhezim te metutjeshem.

Per detaje tjera, kontaktoni UWC Komitetin Nacional te Kosoves ne email-adresen kosova.nc@gmail.com

Advertisements

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni / Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni / Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni / Ndryshoje )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni / Ndryshoje )

Po lidhet me %s